“Lentokoneen kautta näkyvä kaunis valomeri piilottaa asiat joita emme näe.”

”Kasvot hymyilevät hymyä joka ei aivan yllä silmiin saakka. Lentokoneen ikkunassa pimeydessä näkyy valaistuja ikkunoita kuin valomeri. Jokaisen ikkunan takana on joku. Jonkun tarina. Jonkun historia ja kokemus. Joku itkee, joku nauraa. 

Jonkinlainen tunne, tarina.

Lentokoneen kautta näkyvä kaunis valomeri piilottaa asiat joita emme näe.

Arjessa kello tikittää taustalla ja vaatii keskittymistä pysähtyä näkemään toinen… tai itsensä. Mutta vain tekemällä niin huomaamme tarinamme. 

Lentokoneen ikkunasta heijastuvat kasvot kätkevät oman tarinansa heijastaen…”

Kirjoitus on ote uudesta materiaalistani jossa tarinoiden kautta puramme erilaisia tunnetiloja. Uudet verkkokurssit ja materiaalit ilmestyvät syksyllä 2019 ja lisää vuoden 2020 aikana.

Piilotammeko ajatuksemme ja tunteemme vai viekö vain “arjen kiire” ohi niin nopeasti ettemme ehdi pysähtyä huomaamaan. Unohdamme katsoa toista.

Tai oma tarinamme. Muistammeko, että voimme itse vaikuttaa siihen mihin kuljemme.

Mitä, jos arjen tarina on tuntunut niin raskaalta ettei sitä jaksakkaan pitää harteillaan. Kun katsomme asioita oman kokemuksemme ja historiamme kautta emme myöskään halua vaivata muita. Tunteina saattaa olla pelko, häpeä, syyllisyys, jännitys tms.

”Menneinä aikoina työn tekeminen vaati lihaksia, nykyään aivoja, mutta tulevaisuudessa sydäntä.”

Minouche Shafik

Kuinka usein arjen kiireessä unohdamme havahtua näkemään silmiemme edessä, peilissä tai muissa, olevat asiat.

Kierrän yritysten tilaisuuksen puhujana ja aiheena on saman asian erilaiset näkökulmat. Lähden kuitenkin poikkeuksetta liikkeelle pysähtymisestä.

”Rohkeus on olla haavoittuvainen.”

Millä pysäytät itsesi huomaamaan?

Aiemmin on ollut puhetta läsnäolosta ja joitakin harjoituksia läsnäolon tukemiseen kuten tässä, niin silti arki saattaa välillä kaapata mukaansa.

Koska kaikki lähtee itsestä, millainen on sinun tarinasi.

Millainen alku on tällä päivällä ja huomisella…. miten huomaat itsesi. Mitä pidät mukana ja mistä päästät irti. Miten olet hetkessä…. tai roikutko kiinni sellaisessa mistä voisit luopua.

Näin jossain lainauksen London School of Econmics johtajan Minouche Shafik sanoista;

”Menneinä aikoina työn tekeminen vaati lihaksia, nykyään aivoja, mutta tulevaisuudessa sydäntä.”

Aloitathan itsestäsi, annat itsellesi samat kannustavat ajatukset ja sanat, aikaa kuten soisit muille.

Ihanaa viikkoa,

Katja

Kirjoittaja on ammattivalmentaja joka on erikoistunut mentaalivalmennukseen sekä perehtynyt valmentajan toiminnan vaikutukseen pelaajiin urheilun näkökulmasta.

Hän luennoi yrityksissä ja tapahtumissa, kouluttaa tiimejä, esimiehiä ja johtajia urheilun näkökulmasta.

Hän toimii mentaalivalmentajana joukkueissa sekä valmentaa henkilökohtaisesti eri tasoisia urheilijoita juniorista maajoukkueurheilijoihin. Kirjoittaja toimii myös valmentajien mentorina eri lajeissa jääkiekosta koripalloon.

Kehittänyt valmentajien avuksi palvelun jolla valmentaja voi kehittää omaa toimintaansa sekä auttaa joukkuetta ja pelaajia pelaamaan tasollaan. ProCoachK -palvelu lanseerattiin maailmalle Miesten jääkiekon MM-kisoissa Saksassa 2017. Palvelu tukee valmentajan ja urheilijan toiminnan kehittämistä sekä esimerkiksi valmentajan ja valmennuspäällikölle toiminnan tueksi.

LinkedIn Katja Pasanen.

Kuvat: Katja Pasanen

Facebooktwitterlinkedin