Katja

“Tavoitteenani näiden sivujen kautta on, riippumatta siitä oletko urheilija vai valmentaja, vanhempi vai nuori, saat kirjoituksistani  ja materiaaleista työkaluja matkaasi.”

 

image1

Kollega.fi lehden 6/2018 henkilökuvan löydät tästä linkistä. Oli mielenkiintoista käydä läpi hetket tähän päivää, muistot toivat mieleen myös tunteet. Näin se on myös urheilussa ja kaikessa toiminnassamme.

Lisätietoja saat LinkedIn-profiilistani

“Olen aina ollut kiinnostusta ohjaamaan ja valmentamaan sekä siitä, miten voi auttaa muita mahdollisimman hyvin saavuttamaan tavoitteensa.”

Jääkiekkovalmentaja Katja Pasanen

Jääkiekkoliitto, alueen tyttökiekkokouluttaja

Tarinani

Olen aloittanut jääkiekon valmentamisen 1993 poikajääkiekkojoukkueen vastuuvalmentajana. Sitä ennen ohjasin jo erilaisia kerhoja ja ryhmiä. Olen aina ollut kiinnostusta ohjaamaan ja valmentamaan sekä siitä, miten voi auttaa muita mahdollisimman hyvin saavuttamaan tavoitteensa.

Olen äärettömän kiitollinen silloin seurassa toimiville valmentajille ja valmennuspäällikölle. Karhu-Kissat seurana kunnioittivat, luottivat ja kouluttivat minua vaikkei ollut tavallista (muita ei ollutkaan) tytön tai naisen toimivan jääkiekkojoukkueen valmentajana, varsinkaan poikien jääkiekossa ja päävalmentajana. Oman joukkueen sisällä kannustus niin vanhempien kuin pelaajien puolelta oli 110%.

Siitä valmentajuus on jatkunut niin jääkiekon kuin ringeten parissa, opiskellen matkalla lisää. Urheilu on säilynyt lapsuudesta aina aikuisiälle saakka. Parasta siinä on aina ollut tekemisen ilo,niin lapsena kuin aikuisena. Ystävät ja hyvä fiilis, niin kehossa kuin mielessä.

Valmentajuuden ja urheilun mukana on herännyt kiinnostus mielen vaikutuksesta tekemiseen, ensimmäisen kerran lukioni loistavan psykologian opettajan tunneilla. Sen jälkeen on omaksi iloksi opiskellut lisää sekä tehnyt  mielen harjoittamista urheilijoilla ”perinteisen” valmennuksen mukana. Matka jatkuu, niin urheilun kuin oppimisen kanssa, joka päivä jotain uutta,

Lukion jälkeen erilaisten mietintöjen jälkeen löysin itseni opiskelemasta sairaanhoitajaksi samalla kun opiskelin avoimessa psykologiaa. Sairaanhoitaja opintojen, töiden ym. ohella opiskelin myös urheilumaailmaa lisää. Valmensin ja luin liikuntalääketiedettä omaksi iloksi. Jossain vaiheessa elämän tilanne oli niin,että työ-ja vapaa-aika olivat urheilua hyvin eri tavoin ja mahdollisuuden tarjoutuessa hyppäsin tutustumaan business maailmaan. Siinä työohella opiskelin niin businestä kuin johtamista ja vuorovaikutusta sekä suoritin tutkintoja mm. Merkomi ja Johtamisen Erikoisammattitutkinto.

Ennen kuin huomasinkaan olin myös palannut valmentamaan joukkuetta päävalmentajan roolissa, sekä urheiluseuraa valmennuspäällikön roolissa. Jatkoin jälleen opiskelua työn ohessa, tällä kertaa ammattivalmentajaksi ja sitten urheilumanageriksi. Olin myös kerryttänyt osaamistani lisää psykologian puolelta sekä istunut muutaman kesän yliopiston luennoilla sekä raapaissut hieman myös urheilupsykologian opintoja. Kaudella sitten pääsin ottamaan oppeja käytäntöön. Jäin opintovapaalle kahdeksan vuoden jälkeen yritysmaailmasta, jossa olin edennyt vetämään myyntitiimiä ja yksikköä.

 

“Tekeekö valmentaja niitä asioita joita kuvittelee tekevänsä.” ProCoachK-palvelu syntyy

Keskityin kehittämään mentaalivalmennuksen ja urheilujohtamisen yhdistämistä niin valmentajan, urheilijan ,yritysjohtajan – lasien kautta katsottuna. Miten saadaan parasta esille niin johtajasta kuin urheilijasta ilman, että kenenkään ego kärsii.Tekeekö valmentaja niitä asioita joita kuvittelee tekevänsä. Markus Jokelan (Helsingin Yliopisto) kanssa lähdimme tekemään taustalle tutkimusta ja kyselyä millaisia ihmisiä on roolien takana. Tästä ajattelustani ja kehitystyöstä synty Jääkiekon MM-kisoissa Saksassa 2017 lanseerattu ProCoachK -palvelu.

Kierrettyäni muutaman vuoden huippu-urheilun mukana, seurattuani-haastateltuani- opiskeltuani lisää, vahvistui tahtotilani auttaa muita henkisen valmennuksen keinoin. Tahtotila auttaa niin huippu-urheilijoita sekä ei-urheilijoita saavuttamaan parhaansa. Riippumatta onko kyseessä pelikenttä vai työpaikka.

Tavoitteenani näiden sivujen kautta on, riippumatta siitä oletko urheilija vai valmentaja, vanhempi vai nuori, saat kirjoituksistani  ja materiaaleista työkaluja matkaasi.

Tervetuloa mukaan, yhdessä ollaan enemmän.

Katja

I Love Me- messut, tässä lavalla mukana Sirpa Korkatti

Henkinen vahvuus urheilussa, Seagulls koripalloliiga joukkue

Seagulls, Koripalloliiga