Onni

onni

“Onnea ei voi ulkoistaa”

Ajatelmiani onnesta. Joulukuussa olin työni puolesta onnen äärellä, auttaen toista pohtimaan ja oivaltamaan mistä onni syntyy.

Onni elämässä ja arjessa lähtee jokaisesta itsestä, ei ympäriltä.

Kun itse ottaa vastuun omasta onnesta voimme jakaa sitä ympärille.

Onni ei ole jotain mikä tulee toisesta ihmisestä itselle vaan se on tuplasti onnea.              “Perusonni”  ja  onnellisuus,  tulee meistä jokaisesta itsestämme. Meillä jokaisella on vastuu onnestamme itseä kohtaan <3

Onni on hetkiä arjessa, iloa päivässä, hyvää oloa ilman erityisyyttä ja se tulee itsestä.

Onni on tila jossa on hyvä olla.

Onni ei kulu käyttämällä. Onni on huomaamista mikä on hyvin, poistamatta mitä haluamme saavuttaa. Se on Paras Sinä – ajatusta huomata hyvä arjessa ja arjen pienet hetket. Se on tunne. Se on olotila. Se on hyvä olo ja luottamusta itseen.  Kun löydämme onnen itsestämme pystymme jakamaan sitä ympärillemme odottamatta, että muut ihmiset tai asiat tuovat sitä meille…vaan voimme levittää sitä ympärillemme.

Onni, tulee itsestä ja lisääntyy huomaamattakin kun sille antaa mahdollisuuden. Se saattaa olla kiitollisuutta asioista tai  tunnetta, että tässä on hyvä. Joskus se tulee kuin tuulenvire sisään ikkunasta jota emme tienneet jättäneemme auki, mutta joskus saattaa olla ikkuna onneen auki edessämme emmekä huomaa koska keskitymme niin asioihin jotka vievät onnea pois tai keskitymme pelkäämään, että onni katoaa huomaamatta edes onnea ja siten karkoitamme onnen.

Onni ei tarkoita, että kaikki olisi koko ajan hyvin vaan tunnetta itseen, että haasteista tai tavoitteista huolimatta kaikki on perustaltaan hyvin tai tunne, että haasteista selvitään. Uskoa itseen ja selviytymiseen. Iloita siitä mitä on, huomata ne asiat. Keskittyä asioihin mitä on hyvin. Arvo Ylpön sanotaan sanoneen: “Ajatukseni on ollut, unohtaa asiat mitä ei voi muuttaa niin keskittyä mitä voi niin on onnellinen.”

Joulukuun alussa joulukalenterissa jo hieman mietintää huomata mikä tuo sinulle onnea.  Näin aatonaattona, jatkamme samalla teemalla, mitä itselleni on onni? Mistä se syntyy ja mistä olen onnellinen….. Ja sitten voin miettiä miten autan muita löytämään omansa.

“Elämääsi eivät  määrää ulkoiset edellytykset ja olosuhteet, vaan ajatukset, jotka ovat ja pyörivät mielessäsi.”

Norman Vincent Peale

Huomaa asiat jotka on hyvin

Mieti mistä sinun onni syntyy

Miten onnellisuutesi näkyy ja miten huomaat sen

Miltä onni tuntuu

Onni on….

Blogi Onni

Ihania onnen hetkiä tänään, huomenna ja ylihuomenna, uskallusta huomata onni, nauttia siitä ja antaa sen säteillä ympärillesi!

Hyvää joulua,

Katja

Joulu

Muut kanavat:

Facebook: Paras Sinä – Believe in Yourself sekä Mielen Pelikirja ja instagram: @parassina @mielenpelikirja ja @thegamebookofmind

Kirjoittaja on ammattivalmentaja joka on erikoistunut mentaalivalmennukseen sekä perehtynyt valmentajan toiminnan vaikutukseen pelaajiin urheilun näkökulmasta.

Mielen Pelikirja Valmentavasta johtamisesta sekä Urheilijan mielen pelikirja ilmestyi vuonna 2021 Value Books kustantamana.

Luennoi yrityksissä ja tapahtumissa, kouluttaa tiimejä, esimiehiä ja johtajia urheilun näkökulmasta. Toimii usean urheilijan, joukkueen ja valmentajan mentaalivalmentajana.

Kirjoittaja toimii mentaalivalmentajana joukkueissa sekä valmentaa henkilökohtaisesti eri tasoisia urheilijoita juniorista maajoukkueurheilijoihin. Kirjoittaja toimii myös valmentajien mentorina eri lajeissa jääkiekosta koripalloon.

Kehittänyt valmentajien avuksi palvelun jolla valmentaja voi kehittää omaa toimintaansa sekä auttaa joukkuetta ja pelaajia pelaamaan tasollaan. Palvelu lanseerattiin maailmalle Miesten jääkiekon MM-kisoissa Saksassa 2017. Palvelu tukee valmentajan ja urheilijan toiminnan kehittämistä sekä esimerkiksi valmentajan ja valmennuspäällikölle toiminnan tueksi.

 

Facebooktwitterlinkedin