Joulukalenteri 3.päivä Urheilijan näkökulma: Suoritusvarmuus

Kirjoitus on osa Katjan joulukalenterin juttusarjaa jossa keskitytään päivät 1-6 Urheilijaan, 7-12 Aktiiviseen kuntoilijaan, 13-18 Valmentajaan ja 19-24 vanhempaan/perheeseen ja pääkohdat joulukuun kirjoituksista yrityksen ja työelämän arkeen löydät joulukuun aikana mm. Seitti.pro blogista.

 

Urheilijan näkökulma: Suoritustunne

 

Mistä suoritustunne syntyy? Asiaa sivuttiin jo aiemmassa Paineensieto urheilussa ja muualla kirjoituksessa.

Suoritus ja tunne. Koostuu ajatuksesta ja tunteesta, siirtyy sitten suoritukseen, kehonkieleen ja käyttäytymiseen.

Mitkä asiat niihin sitten vaikuttaa?

Ympäristö,omat ja muiden odotukset, itseluottamus ja tunne omasta suoritustasosta sekä osaamisesta. Ajatukset, aiemmat kokemukset, energiataso.

Muutamia asioita joilla voit lähteä pohjaamaan omaa haluttua suoritustunnetta ja huomenna teemme siihen jo yhden työkalun joulukalenterikirjeen tilaajien kanssa eli huomenna joulukalenterin päivittäisikirjeet siirtyvät vain tilaajille, olethan mukana.

Mieti, millaisen tunteen (energia, itseluottamus, jännitys yms) haluat suoritustilanteeseen.

Mieti milloin sinulla on ollut haluamasi tunnetila.

Mieti  mitkä asiat vaikuttavat siihen, lisäävästi tai heikentävästi.

Kun olet miettinyt yllä olevat pääsemme rakentamaan sinulle suoritustunnetta tukevia asioita joista osasta puhumme huomenna joulukalenterikirjeessä mielikuvaharjoittelun muodossa, keskiviikkona rentous ja torstaina itseluottamus.

Voit tukea suoritustunteen saavuttamista erilaisin virittäytymisharjoituksin tai keskittymis- ja suorituslauseilla joista käytetään esimerkiksi voimasana tai -lausetta nimikkeenä. Tapoja on useita samoin kuin työkaluja niiden saamiseen. Voit kurkata tästä aamutv:n jutun tunnemuutoksesta jännityksen suhteen.

Tunnetaitojen hallinta, riippumatta onko se urheilussa vai muualla, on hallittavissa. Löydät vain sinulle sopivat keinot ja tavat joilla haluat toimia.

Kysy lisää ja mahtavaa tunnetta päivää,

Olet tärkeä!

Ihanaa joulun odotusta!

Katja

 

Huomenna siis aiheena mielikuvaharjoittelu, sitten rentoutus ja itseluottamus. Päivittäiset kirjoitukset siirtyvät joulukalenterin tilaajille, voit tilata joulukalenterin tästä linkistä. Blogi sivulle ilmestyy viikoittain kooste päivittäisistä kirjeistä. Liity joulukalenterilistalle niin saat päivittäisen joulukalenterin sähköpostiisi joka päivä.

 

Paras Sinä

Kirjoittaja on ammattivalmentaja joka on erikoistunut mentaalivalmennukseen sekä perehtynyt valmentajan toiminnan vaikutukseen pelaajiin urheilun näkökulmasta. Hän toimii mentaalivalmentajana joukkueissa sekä valmentaa henkilökohtaisesti eri tasoisia urheilijoita juniorista maajoukkueurheilijoihin. Kirjoittaja toimii myös valmentajien mentorina eri lajeissa jääkiekosta koripalloon.  Kehittänyt valmentajien avuksi palvelun jolla valmentaja voi kehittää omaa toimintaansa sekä auttaa joukkuetta ja pelaajia pelaamaan tasollaan. Palvelu ProCoachK  lanseerattiin maailmalle Miesten jääkiekon MM-kisoissa Saksassa 2017. Palvelu tukee valmentajan ja urheilijan toiminnan kehittämistä sekä esimerkiksi valmentajan ja valmennuspäällikölle toiminnan tueksi. LinkedIn Katja Pasanen.

Artikkelin pääkuva ja omat sekä yhteistyökuvat (c) Katja Pasanen

Facebooktwitterlinkedin