Mielen Pelikirja

 

“Tämä kirja ei kerro voitoista tai häviöistä vaan asioista matkalla hetkeen.”

 

Mielen Pelikirja on urheilusta, johtamisesta, kasvusta.

Kun huipulla lajitaidolliset erot pienevät niin henkisten vahvuuksien hyödyntäminen korostuu. Lämmin henkinen ja oivalluttava, uudenlainen tapa hypätä urheilun ja itsensä  johtamisen maailmaan. Mukana myös urheilijan Mielen Pelikirja.   Kirjaan on haastateltu Suomen urheilumaailman huippuja sekä urheilun ja johtamisen yhdistäjiä Erkki Alaja, Pekka Allinen, Matilda Castren, Jere Innala, Petri Karjalainen, Sirpa Korkatti, Konsta Mesikämmen, Roni Mesikämmen, Pasi Mustonen, Juho Nenonen, Lennart Petrell, Mika Poutala, Maiju Ruotsalainen, Vesa Saine, Sunneva Sjögren, Alpo Suhonen, Jukka Tiikkaja, Matti Tiilikainen, Minttu Tuominen, Marko Vaittinen, Vesa Vertio ja Erkka Westerlund.

Voit tilata kirjan tästä

20€ + postituskulu 6.90€

  Puhelinnumero (pakollinen)

  Kirjan lisämateriaali täydentyy marraskuun ajan ja löydät materiaalit:

  Mielen Pelikirja – kirjan lisämateriaali, koodi: Kirja

  Alla otteita kirjasta:

  ”Tiukka kamppailu, minuutit ja sekunnit kuluvat. Summeri soi. Katse kääntyy kelloon. Toinen joukkue juhlii, toinen valuu vaihtoaitiosta kentälle, maalivahdin kautta viivalle. Lopullisuus. Tyhjyys. Pettymys.

  Kättelyt, kuvat, joukkueena ympyrään. Epäuskoisuus ja pettymys heijastuu kaikkien kasvoilla. Jollain valuu kyyneleet. 

  Kopissa osa riisuu varusteita ja osa istuu kaikki varusteet päällä. Valmentaja käy sanomassa muutaman sanat. Sekunnit ja minuutit kuluvat. Osalla edelleen varusteet päällä, osa on mennyt loppuverkalle. Normaali puheensorina on poissa, kyyneleet valuvat monen kasvoilla. Toimihenkilöt pyörivät hieman hämmentyneinä kopin ulkopuolella.

  Ei tän näin pitänyt mennä..

  Mielikuvat vilisevät silmissä. Rintalastaa painaa. Vaikka mietit kuinka paluuta ei ole. Asiaa ei voi muuttaa tai korjata. Mitalipelit ovat poissa. Tekisi mieli pakata kassi ja lähteä kotiin. 

  Seuraavaan peli jäljellä,  alle 24h. Voiko tästä päästä yli? Peli jolla ei ole merkitystä…. Kun ajatellaan päätavoitetta joka ei enää toteudu. Silti joka pelillä on merkitys. Pakko nollata, mutta miten.”

                                                                             *********

  ”Tiukka kamppailu, summeri soi, kädet ilmaan. Se on siinä. Tavoite, onnistuminen. Mikä tunne. Jalat ilmassa vielä pitkään tapahtuman jälkeen, muisto tuo hymyn huulille. Tunne jota ei voi sanoin kuvata ja joka antaa niin paljon. Yhdistää ihmiset toisiinsa. Mutta kaikkein eniten tunne jonka on saavuttanut pitkän työn tuloksena. Kukaan ulkopuolinen ei tiedä mitä kaikkea se on vaatinut, montako epätoivon ja epävarmuuden hetkeä, montako hiki pisaraa ja onnistumista. Valintoja arjessa. Tämä tunne korvaa sen kaiken.”

                                                                            *********                      

  Tunne. Usein urheilussa näemme vain lopputuloksen, emme sitä mitä on tapahtunut aiemmin tai siihen matkalla olon aikana. Kaikki on vaatinut pitkäjänteistä työtä ja vaikka teet töitä niin toinen voittaa ja toinen häviää. Estraalilla on ihmiset. Virheet ovat inhimillisä vaikka niitä yritetään välttää. Voittajaa ei ole ilman häviäjää. Voittaminen on kivempaa, mutta usein voittajakin on matkallaan jossain kohtaa hävinnyt. Tämä kirja ei kerro voitoista tai häviöstä vaan asioista matkalla hetkeen.

   

  Tämä kirja on sinulle.

  Kun puhutaan tiimin tai joukkueen johtamisesta niin koen, että joukkue on aina johtajansa näköinen. Kaikki kirjassa käsiteltävät asiat ovat sinulle, tee niistä oman näköisiä, muokkaa ja pureskele, ota käyttöön asiat jotka sopivat sinulle.

  Matka.

  ”Olen matkalla”. Puhuessani Alpo Suhosen kanssa ihmisen valmentamisesta käytti hän usein ymmärtämisestä ja ihmisen valmentamisesta kuvausta matkalla olo. Minulla on vielä matkaa ymmärryksessä, mutta olen matkalla. Kirjan tarkoitus on antaa sinulle asioita oman matkasi varrelle. Asioita siten kun olen ne sisäistänyt. Asioita joita olen kokenut tarpeelliseksi nostaa esiin. Mutta koska matkamme on erilainen, olen laittanut kirjaan sinulle kirjavinkkejä mistä voit lukea lisää jostakin osa-alueesta.

  Koen, että kaikki lähtee kuitenkin ihmisestä itsestään, riippumatta roolista. Kun tunnistat itsessäsi tapoja toimia sinun on helpompi kohdata asioita ympäristössäsi. Tämä kirja on sinulle.

  Itselleni kirja oli kokoava, jäsennellä yhteen vuosien opiskelut, tutkimiset ja kokemukset. Koonnut oivallukseni ja ajatukseni kansiin ajatuksella jonka lainaan Bill Nyeltä vapaasti suomennettuna ; ” Jokainen ihminen jonka tapaat tietää jotain mitä sinä et tiedä.”


  Ei ole oikeaa tai väärää, on sinun näköisesi. Poimi asioista ja harjoituksista omasi ja hyödynnä arjessasi. Iloa matkaasi, tavoitteenani on antaa sinulle työkaluja ja oivalluksia.